Medicinska kozmetika - Apoteka Sombor

Traži
Go to content

Main menu

Medicinska kozmetika

Asortiman > Medicinska kozmetika

Medicinska kozmetika (dermokozmetika, kozmeceutici) je više od obične kozmetike, a manje od dermatološkog leka. Ne leči bolesti kože, ali je često neophodna za svakodnevnu negu obolele kože. Kao što su za uspešno lečenje bolesti srca i krvnih sudova neophodni odgovarajuća ishrana i fizička aktivnost, tako je za uspešno lečenje kožnih oboljenja neophodna pravilna nega, često uz pomoć medicinske kozmetike. Osim toga ona može rešiti neke blaže kožne probleme koji se ne mogu svrstati među dermatološka oboljenja.

Tako medicinska kozmetika:

  • može da ublaži osećaje peckanja ili svraba

  • može da smanji crvenilo ili perutanje

  • može da spreči pojavu akni i bubuljica ili da ublaži postojeće

  • može da pomogne kod osipa – alergija, osipa od pelena;

  • može da pomogne kod seboreje, peruti i opadanja kose

  • može povoljno da utiče na izgled kože sa borama.


Medicinska ili obična kozmetika?

Od obične kozmetike izdvaja je to što je izrađena od pažljivo odabranih sastojaka, koji imaju veoma mali potencijal da izazovu iritacije kože. Većina preparata ne sadrži najčešće iritanse kože: boje i mirise, a mnogi preparati ne sadrže čak ni konzervanse. Zato je mogu koristiti ne samo osobe sa kožnim oboljenjima već svi oni sa osetljivom kožom uključujući i decu. Pogodna je i za primenu kod beba.
Za razliku od obične kozmetike koja se može kupiti i u prodavnicama robe široke potrošnje,
medicinska kozmetika se kupuje isključivo u apotekama, jer sadrži aktivne sastojke koji ispoljavaju odgovarajuće dejstvo na koži (smanjuju upalu, deluju protiv gljivica koje uzrokuju perut, deluju protiv svraba...), pa su za pravilan izbor medicinske kozmetike potrebni znanje i pomoć farmaceuta.

Vaš farmaceut će Vam pomoći u odabiru optimalnog proizvoda uz praktične savete za negu Vaše kože.


 
Back to content | Back to main menu